Nuffnang

Thursday, 20 March 2014

Semangat Untuk Terus Menulis

Assalamualaikum w.b.t
Sumber: Blog Mariatul Qiptiyah

Seperti air laut yang ada pasang surutnya, mood menulis blog juga begitu. Ada ketika jika dibiarkan terlalu lama, idea menulis blog jadi tumpul dan gelap. Mulalah rasa bertangguh-tangguh dan malas menjengah apatah lagi menulis blog itu muncul.

Saya juga tidak terlepas dari pasang surut mood menulis tu. Pernah satu ketika hingga berbulan blog (blog lama) tinggal tak dikemaskini hingga bersawang. Teruk bukan. Agaknya sebab itulah pengunjung pun naik bosan untuk datang singgah membaca lagi. 

Ingin saya kongsikan dua (2) cerita pembaca blog saya untuk kekalkan semangat saya dan untuk pemberi semangat kepada kawan-kawan penulis untuk terus menulis. 

Cerita 1

Baru-baru ini saya terima satu komen dari seorang pembaca yang tidak saya sangka. Kakak ini rupanya pembaca setia dari blog lama saya. Ini komennya :-

"Assalam...akak mula follow blog awk dr kuingin terbang ke awan. Impressed sgt dgn diet atkin awak. Akak pun follow. Alhamdullillah, berjaya buang berat badan. Terima kasih atas info yg diberikan. Keep on writing. U have no idea on the positive effects it has on others"

Cerita 2.

Blog saya terdahulu (www.kuinginterbangkeawan.blogspot.com) adalah blog rojak. Saya menulis apa saja yang saya suka dan terlintas di kepala. Masa itu, saya baru mengenal dunia blogging. Hampir setiap hari saya akan kemaskini entry di blog. Ada saja yang hendak di ceritakan. Perasan macam ramai sungguh pembaca yang menunggu-nunggu entry dari saya. Kelakar bukan.

Baca entri selanjutnya di sini: Blog Panduan Kraf Riben Dan Kertas

*********************************************************************************
Adakah anda:

- Suri rumah sepenuh masa yang ingin menjana pendapatan dari rumah?
- Suri rumah yang bekerja dengan majikan dan ingin menjana pendapatan sampingan dari rumah atau sememangnya sudah menjalankan perniagaan kecilan secara sampingan?
- ingin mula perniagaan tetapi tidak tahu macamana?
- ingin mula perniagaan tapi tiada modal?

Jom sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Pelajari langkah demi langkah untuk menjana pendapatan dari rumah dengan menggunakan platform blog dan fanpage di facebook.

Bergabung dengan 400 blog peserta ABDR, 21 kelas dan 13 guru online yang berdedikasi.

Pilihan kelas online yang dianjurkan oleh ABDR:

1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog dan fan page mula bisnes
3. Kelas beriklan mudah.my
4. Kelas penulisan kreatif
5. Pendaftaran pengurus online
6. Pendaftaran kelas urus akaun wahm soho
7. Tempahan blog bisnes/blog penulisan-siap 3 hari
8. Beriklan bersama kami di http://sohodirectory.blogspot.com/
10. Sertai bengkel terkini anjuran kami http://bengkelbranding.blogspot.com/

Dan macam-macam lagi kelebihan ABDR ini sebenarnya. Baca keterangan lanjut di sini ya!

http://haryatidulbahri.blogspot.com/search/label/Tentang%20ABDR

Juga boleh lawati blog ABDR di http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/

Pendaftaran masih berlangsung. Bertindak sekarang & daftar bila anda sudah betul-betul bersedia.

PM saya atau Hubungi saya melalui:
SMS/WA: 019-6627100
Email: haryatidulabahri@gmail.com

#TeruskanBerdoaUntukMH370
#LetsKeepOnPrayingForMH370

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POPULAR ENTRI DI WAHM CORNER

KLIK JER!

KLIK JER!

KLIK JER!

NUFFNANG