Nuffnang

Thursday, 17 April 2014

Jana RM Dengan Menjadi Rakan Niaga ABDR

Teks: Haryati Dulbahri

Assalamualaikum w.b.t

Perbualan antara saya dan Arissa aka Acha (anak yang sulung) sebentar tadi. (Ketika itu saya sedang menaip dan sedang menulis entri ini) 

Arissa: Ummi, Ummi buat apa tu? Cantik la gambar kartun tu?
Ummi: Ummi tengah menulis. Gambar yang mana Acha? Gambar yang ni ke? (sambil menunjuk gambar yang tertera di bawah)


Ya, entri hari ini adalah tentang Rakan Niaga (Pengurus Online) Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Berita baik untuk semua. Jom angkat ibu jari cepat-cepat bagi yang ingin tahu apakah tawaran menjadi Rakan Niaga ABDR ini.

Sebelum itu, kita tanya diri kita dahulu adakah kita mahu:
  • mahu berniaga dari rumah
  • mahu bekerja dari rumah
  • mahu jana RM dari rumah
  • mahu menjadi WAHM, SAHM, SOHO
Sekiranya ya, saya seru kalian semua untuk berani melakukan perubahan. Bagi yang sedang bekerja dengan majikan dan berkeinginan untuk menjadi WAHM, kita rancang dulu betul-betul, serah proposal kalian kepada-Nya dan apabila sudah bersedia, boleh bertindak untuk melaksanakan rancangan kalian. 

Bagi yang bekerjaya surirumah sepenuh masa pula, saya seru kalian juga untuk berani bertindak. Bertindak melakukan perubahan yang lebih memberi nilai kepada kehidupan kita.

Bagaimana?

Dalam entri sebelum ini, berulang kali saya bincangkan tentang kelebihan ilmu dan mentor. Jadi, carilah ilmu dan mentor. Hendak cari di mana dan macamana caranya? Bagi saya, pelbagai cara dan sumber untuk dapatkan ilmu dan mentor. Pelbagai pilihan yang tersedia ada. Ini semua terpulang kepada kita mahu atau tidak mahu.

Baik. Berbalik kepada soalan tadi sebenarnya saya lebih suka kongsikan tentang pengalaman saya sendiri. Kita cuba buka minda kita untuk belajar sesuatu daripada orang yang telah berjaya melakukannya. Sebab itulah kini saya berada di akademi ini. Akademi yang diberi nama Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Ilmu dan mentor yang saya cari itu semuanya ada di ABDR. 

Kita nak ilmu, ABDR ada menyediakan peluang belajar secara online. Kalau kita belum bersedia menyertai kelas, kita boleh dapatkan ilmu dengan membaca dahulu. Pelbagai rangkaian ebook panduan yang tersedia di ABDR. Bagi yang sudah rasa ilmu sudah cukup dan ingin mantapkan lagi ilmu dan kemahiran, ABDR juga ada menyediakan bengkel satu hari. Kemudian kita cari mentor pula. Kenapa perlu ada mentor? Mentor adalah guru kita yang akan membimbing dan memberi tunjuk ajar tentang sesuatu yang kita ceburi. Sebagai contoh, kami di ABDR mempunyai 13 orang guru online merangkap mentor setiap kelas yang disertai. Ilmu, kepakaran dan kemahiran mereka tidak perlu dipertikaikan kerana mereka telah berjaya melakukannya. 

Selain ilmu dan mentor, kalau kita sudah ada bisnes dan tidak tahu hendak iklankan di mana, di ABDR juga ada menyediakan ruang pengiklanan di sohodirectory. Senang cerita, ABDR ini bagaikan satu pakej untuk kita yang baru hendak mula menjadi WAHM. Bukan setakat itu sahaja, kini ada berita yang lebih menggembirakan kita semua. 

Kenapa saya kata berita gembira? 

Ya, berita gembira kerana ABDR buka peluang secara besar-besaran kepada kita semua yang berminat untuk sama-sama menjana pendapatan dari rumah dengan menyertai kami di ABDR sebagai Rakan Niaga (Pengurus Online). InsyaAllah, barisan guru-guru online di ABDR akan membimbing dan membantu kita untuk mula membina platform pula.

APAKAH PRODUK DAN PERKHIDMATAN AKADEMI

Di ABDR, kami menyediakan produk digital dan servis digital seperti berikut:

1. EBOOK dan Pakej Ebook
2. TAPAK IKLAN dan pakej pengiklanan
3. KELAS ONLINE dan pakej kelas

Untuk mengetahui produk dan perkhidmatannya dari masa ke semasa, kalian akan di serap masuk ke dalam laman rakan niaga di mana info terkini akan diberikan di sana.

APAKAH TUGAS RAKAN NIAGA

Rakan Niaga bertugas sebagai Pengurus Online dan mempromosikan produk-produk utama Akademi Bekerja Di Rumah. Mudahnya, kerja-kerja pengurusan dan jualan hanya perlu dijalankan di rumah atau di mana sahaja asalkan di hadapan talian internet tanpa perlu keluar rumah dan tanpa perlu pos produk. Apa yang kita perlukan hanyalah komputer/laptop, telefon bimbit atau gadget beserta talian internet. Semuanya hanya di hujung jari kita.

BAGAIMANA UNTUK MENJADI RAKAN NIAGA

1. Setiap yang berminat menjadi Rakan Niaga perlu mendaftar keahlian terlebih dahulu.
2. Kemudian perlu menyediakan blog seperti yang telah distandardkan oleh Akademi dengan tambahan pengkhususan blog masing-masing. (ia akan ditunjukkan langkah demi langkah oleh pengurus akademi)
3. Seterusnya blog yang telah mencapai standard akan memasang tabs page utama yang memperkenalkan dan mempromosikan pakej akademi seperti ebook digital, kelas online, dan tapak pengiklanan maya di SOHO Directory.
4. Seterusnya langkah demi langkah akan diberikan apabila mula mendapat pelanggan.

APAKAH KELEBIHAN MENJADI RAKAN NIAGA

Dapat menambah pendapatan dengan menjual produk dan perkhidmatan digital secara online sahaja. Tidak memenatkan atau memerlukan kos lain seperti masa, tenaga dan wang ringgit untuk menjalankan promosi atau jualan. Semuanya boleh dilakukan di rumah atau di mana-mana dengan menggunakan komputer, internet dan gadget pintar yang lain. 

BERAPAKAH BAYARAN PENDAFTARAN

Nilai pelaburan sebagai bayaran pendaftaran adalah sebanyak RM300 sahaja.

Pakej Rakan Niaga:
  • Bonus 1: Percuma 4 buah Ebook: 1) Ebook Belajar Asas Blog; 2) EBook Super WAHM Super Mom; 3) Ebook Mula Bisnes Butik Online/Offline; dan 4) Ebook 101 Idea Home-Based Bisnes
  • Bonus 2: Percuma pakej pengiklanan produk dan perkhidmatan masing-masing di SOHO Directory: www.sohodirectory.blogspot.com
  • Diserap masuk dalam laman rakan riaga dan group sokongan rakan niaga

BAGAIMANA INGIN MENDAFTAR SEBAGAI RAKAN NIAGA

Isi borang tempahan ini untuk pendaftaran sebagai Rakan Niaga: 

Untuk sebarang pertanyaan selanjutnya, boleh hubungi saya melalui:

SMS/Whatsapp: 019-6627100
Email: haryatidulbahri@gmail.com
FB Official: Yati Dbahri
FB Fanpage: WAHM Corner


Sama-sama kita menuju matlamat WAHM.

Salam kasih.
:: Yati Dbahri ::
:: WAHM Corner: Panduan Berniaga Dari Rumah ::

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POPULAR ENTRI DI WAHM CORNER

KLIK JER!

KLIK JER!

KLIK JER!

NUFFNANG