Nuffnang

Thursday, 5 June 2014

Peluang Jana Pendapatan Dari Rumah

Teks: Haryati Dulbahri

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Alhamdulillah. Hari ini hujan rahmat turun di pagi yang indah dan nyaman. Semoga semua urusan kita berjalan lancar hari ini.

Pagi ini saya singgah lagi di blog-blog rakan Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Alhamdulillah, saya rasa sangat bersyukur kerana diberi peluang menyertai akademi ini. Saya lihat ramai rakan-rakan di ABDR semakin rancak menjana pendapatan dengan hanya dari rumah. Lebih daripada itu, saya rasakan sesuatu yang tiada di tempat lain, di mana di ABDR kami bergerak secara jemaah sama-sama membantu lebih ramai para suri di luar sana untuk turut sama menjana pendapatan dari rumah.

Saya lihat satu perkembangan yang amat positif berlaku di akademi. Kini rangkaian ABDR telah mencecah 750 blog, alhamdulillah lebih ramai lagi para suri di luar sana tahu akan kepentingan blog sebagai medium internet yang mudah dan efektif untuk mempromosikan perniagaan kita. Seperkara lagi, hari demi hari saya lihat lebih banyak peluang yang ditawarkan oleh ABDR untuk kita sama-sama bekerja dan berbisnes dari rumah. Ya, kita sama-sama menjana pendapatan hanya di rumah. Tidak perlu risau lagi masalah anak-anak dan keluarga. Dengan bekerja di rumah, kita boleh memberi perhatian kepada anak-anak yang sedang membesar di depan mata. Ada juga di kalangan kita yang selalu memikirkan masalah modal untuk memulakan bisnes. Di ABDR, kita disarankan untuk mula dengan apa yang ada dan apa yang kita suka. Sebolehnya kita pilih bisnes yang memerlukan modal yang minima. 

Untuk itu, kami di ABDR amat berbesar hati menawarkan peluang perniagaan kepada kalian untuk turut sama menjana pendapatan dari rumah. Kami mencari kalian yang berminat dan mempunyai keinginan untuk mula bisnes secara berjemaah dengan kami di ABDR. Syaratnya kalian mesti berusaha bersungguh-sungguh, fokus dan komited/konsisten dalam melaksanakan peluang yang diberikan. Baik, setakat ini ada tiga peluang perniagaan secara online yang kami tawarkan di ABDR iaitu:

1. Pendaftaran Pengurus Online Akademi


- Dengan menjadi Pengurus Online (PO) Akademi, tugas kalian adalah untuk mempromosikan produk dan servis yang ditawarkan di ABDR. 
- Produk dan servis ABDR adalah permintaan sepanjang tahun. Banyak pilihan kelas dan bengkel yang dianjurkan oleh akademi. Selain itu, produk digital ABDR adalah seperti ebook dan pakej ebook hasil penulisan Puan Pengasas, guru-guru online dan rakan ABDR.
- Semua transaksi adalah secara atas talian (internet) sahaja. Kalian tidak perlu risau untuk memikirkan masalah penghantaran dan pengiraan kos penghantaran.

2. Pendaftaran  bisnes borong telekung solat


- Berdasarkan pengalaman dan pertanyaan yang diterima, pihak akademi mengenalpasti ramai peniaga kini mula tercari-cari produk yang laris sepanjang bulan Ramadhan yang bakal tiba tidak lama lagi. Salah satu produk yang laris tersebut adalah telekung solat. 
- Jadi, pihak akademi berbesar hati menawarkan peluang bisnes melalui kelas membina blog dan fanpage borong telekung solat khusus untuk kalian yang berminat dan fokus untuk menyertai kelas ini.
- Dalam kelas tersebut kalian akan belajar langkah demi langkah membina blog dan seterusnya fokus kepada menjual telekung solat secara borong.
- Fokus produk adalah pada jualan borong telekung solat sahaja. Ini termasuklah:
a) Telekung solat Vietnam
b) Telekung solat Indonesia
c) Telekung solat sulam
d) Telekung solat kanak-kanak
- Melalui kelas ini, kalian akan perolehi:
a) Ilmu membina blog dan fanpage niaga
b) Akan dimasukkan dalam satu fanpage group dengan barisan guru-guru online Akademi yang sememangnya berpengalaman dalam bisnes online
c) Produk telekung solat adalah pelbagai jenis yang tersedia stoknya. 

3. Pendaftaran agen projek duit raya (www.projekduithariraya.blogspot)
- untuk kalian yang sedang mencari produk yang hendak dijual pada musim ramadhan yang bakal menjelma, kami di ABDR membuka peluang pendaftaran untuk kalian yang mahu menjadi agen projek duit raya.
- Tugas kalian adalah mendaftar sebagai agen dan kalian boleh mula berjualan.
- Lebih menarik bonus yang ditawarkan apabila mendaftar sebagai agen, kalian boleh belajar langkah demi langkah membina blog khas untuk produk ini dan menerima 2 ebook penulisan Puan Masayu Ahmad, puan pengasas ABDR.
- Sementara menunggu blog kalian siap dibina, kalian sudah boleh mula mempromosikan produk di facebook atau fanpage di facebook. Kalian juga boleh mempromosikan secara offline kepada rakan-rakan dan ahli keluarga.
- Produk yang disediakan adalah seperti serunding ayam dan daging, pes nasi arab, snek oat choco dan pelbagai produk sunnah seperti madu, kurma dan kismis.

Bagi yang berminat untuk mendaftar dan sertai kami, kalian boleh terus hubungi saya Yati Dbahri selaku Pengurus Online Akademi untuk sebarang pertanyaan/ pendaftaran.

Facebook Official: Yati Dbahri
Facebook Fanpage: WAHM Corner
Emel: haryatidulbahri@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-6627100

Salam kasih sayang,

Yati Dbahri
WAHM Corner: Inspirasi Suri Bekerja Di Rumah
"1 Suri, 1 Perniagaan Dari Rumah"

*** 
Bergabung dengan kami 750 blog di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Pendaftaran kelas di ABDR berlangsung setiap hari.

1. Kelas asas blog dan penulisan - online & offline
2. Kelas asas blog dan fanpage mula bisnes - online & offline
3. Kelas asas blog dan penulisan kreatif
4. Kelas belajar iklan mudah.my
5. Kelas urus akaun wahm/soho di http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com 
6. Kelas penulisan ebook pertama - online dan offline
7. Kelas online bina blog borong telekung solat (terhad kepada 30 orang sahaja)
8. Pendaftaran Pengurus Online
9. Projek Duit Raya di http://projekduithariraya.blogspot.com (Pakej untuk bulan puasa, raya dan rumah terbuka. Stok sedia ada)

Servis yang kami tawarkan:
1. Tempahan blog bisnes - siap 3 hingga 5 hari
2. Beriklan di SOHO directory juga bersama pautan 750 blog

Hubungi saya selaku Pengurus Online ABDR apabila kalian sudah sedia.

2 comments:

  1. Tq en mohd hafiz! Mmg menarik :-) berminat? Kami masih buka pendaftaran..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POPULAR ENTRI DI WAHM CORNER

KLIK JER!

KLIK JER!

KLIK JER!

NUFFNANG