Nuffnang

Wednesday, 16 July 2014

Mula Dan Selesaikan Dengan Penuh Minat Dan Kasih Sayang

Teks: Haryati Dulbahri

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Pejam celik pejam celik, hari ini sudah masuk hari ke 18 kita berpuasa. Alhamdulillah, dengan izin-Nya kita masih diberi peluang untuk bernafas di muka bumi ini dan seterusnya masih diberi peluang untuk sujud dan beribadah kepada-Nya Yang Maha Esa. Terima kasih Ya Allah Ya Rahim.

Perjalanan hari ini diteruskan dengan penuh ikhlas dan istiqamah. Hari ini saya target untuk siapkan tempahan jahitan lace dan manik yang diterima. InsyaAllah, jahitan hari ini dimulakan dan diselesaikan dengan penuh minat dan kasih sayang. Moga dipermudahkan segala urusan hari ini.

Begitu juga untuk urusan kita yang lain-lain. Kita mulakan dan selesaikan urusan kita dengan penuh minat dan kasih sayang. InsyaAllah hasilnya pun akan menggembirakan kita dan semua orang.

Perjalanan kelas online di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) berlangsung seperti biasa. Pendaftaran diterima sepanjang hari dan kami di ABDR mengalu-alukan penyertaan para suri yang berminat untuk bersama jemaah kami di pautan hampir mencecah 1000 ahli sempena bulan Ramadhan ini, 11 guru online, 44 pengurus online dan 2 trainer kewangan bertugas.


Untuk hari ini, jom kita baca lagi ulasan daripada salah seorang pelajar kelas asas blog di ABDR, Puan Roslina Ghazali.

Sumber : http://roslinazali.blogspot.com/2014/03/ulasan-kelas-asas-blog-dan-fanpage.html

Alhamdulillah akhirnya saya berjaya juga melengkapkan tugasan 44 entri yang diberikan oleh mentor saya walaupun memakan masa yang agak lama untuk menyiapkannya. Sebenarnya untuk menyiapkan tugasan ini bergantung kepada individu itu sendiri kerana ianya memerlukan momentum dan komitmen yang tinggi dan ada protege yang hanya memerlukan masa hanya seminggu sahaja, tidak mustahil kan jika kita bersungguh-sungguh. Terima kasih kepada mentor saya Puan Anys Idayu Zakaria kerana banyak memberi bimbingan dan tunjuk ajar. Beliau begitu sabar melayan dan menjawab setiap soalan yang diutarakan oleh protege-protege beliau. Sejujurnya saya memang tidak tahu menahu selok-belok dunia "berblogging" ini, hanya tahu "search" maklumat dan baca blog-blog orang lain sahaja dan kini saya mampu memiliki blog dan fanpage sendiri. Beliau sentiasa ada untuk membantu dan menunjukkan langkah demi langkah serta tidak lokek untuk berkongsi ilmu.

Setelah memiliki blog dan fanpage sendiri, Alhamdulillah saya mampu menjana pendapatan yang lebih sedikit dari biasa. Saya juga rasa gembira bila ramai yang membaca blog dan fanpage dan ingin mengetahui tentang produk jualan saya serta mendapat khidmat nasihat tentang kesihatan dan kecantikan walau secara maya sahaja.

Tanpa mentor yang betul ibarat melalui sebuah lorong yang gelap, tanpa diberitahu apa-apa tentang lorong itu dan tidak ada lampu suluh, tidak ada lilin serta peralatan untuk mempertahankan diri. Jika kita dibimbing oleh seorang mentor, dia ibarat penunjuk jalan kerana mereka sudah mengharungi lorong yang gelap itu dan tahu akan selok-belok lorong tersebut. Sudah tentu kita akan rasa lebih selamat dan yakin jika mentor ada untuk menemani kita melalui lorong yang gelap itu. Dengan adanya mentor, InsyaAllah perjalanan dalam dunia perniagaan akan menjadi mudah dan lebih lancar,mereka juga sering kali berkongsi network dan sentiasa membantu antara satu sama lain.

Saya berasa sangat bertuah kerana terpilih dan terpanggil untuk menyertai kelas asas blog dan fanpage ini kerana bukan sahaja saya dapat mengutip ilmu tetapi dapat menikmati kelebihan-kelebihan dalam kelas ini serta dapat menjalinkan ukuwah bersama ahli-ahli dalam akademi berkerja dari rumah ini. Jika anda ingin merasai kelebihan-kelebihan dalam akademi ini apa tunggu lagi jom daftar sekarang pasti anda berpuas hati kerana banyak pakej-pakej yang ditawarkan dalam akademi ini.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pelbagai kelas online dan offline yang ditawarkan di ABDR. Kalian boleh sertai mana-mana kelas apabila sudah sedia.

1. Kelas asas blog dan penulisan - online & offline
2. Kelas asas blog dan fanpage mula bisnes - online & offline
- Mula bisnes produk sendiri
- Mula bisnes makanan sunnah
- Mula bisnes telekung solat: http://gedungtelekungsolat.blogspot.com
- Mula bisnes projek duit raya: http://projekduithariraya.blogspot.com
- Mula bisnes produk islamik
3. Kelas asas blog dan penulisan kreatif
4. Kelas belajar iklan mudah.my
5. Kelas urus akaun wahm/soho - daftar di http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com
6. Kelas penulisan ebook pertama - online dan offline
8. Pendaftaran Pengurus Online

Servis yang kami tawarkan:
1. Tempahan blog bisnes - siap 3 hingga 5 hari
2. Beriklan di SOHO directory juga bersama pautan menuju 1000 blog

Bersempena bulan ramadhan ini juga, kami di ABDR masih membuka pendaftaran bisnes dropship berikut:

1. Bisnes Makanan Sunnah
2. Projek Duit Raya
3. Telekung solat runcit dan borong
4. Bisnes Produk Islamik

> Stok ada sepanjang tahun
> Tidak perlu simpan stok
>5 langkah mudah: Daftar, blog jualan, fanpage, ambil komisyen dan urus pesananKalian berminat? Boleh terus daftar bagi yang sudah sedia & serius mahu jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah 

atau klik di sini: http://desunnahshoppe.blogspot.com/p/borang-tempahan.html

atau hubungi saya terus melalui:

Facebook Official: Yati Dbahri
Facebook Fanpage: WAHM Corner
SMS/WhatsApp: 019-6627100
Email: haryatidulbahri@gmail.com


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POPULAR ENTRI DI WAHM CORNER

KLIK JER!

KLIK JER!

KLIK JER!

NUFFNANG