Nuffnang

Tuesday, 10 March 2015

Akademi Bekerja Di Rumah Persediaan Untuk Berhenti Kerja

Ulasan Kelas Asas Blog Dan Fanpage (Mula Bisnes)
Guru Online: Anys Idayu Zakaria  
Protege/ Teks: Rahimah Omar

Alhamdulillah...Tanpa saya sedari sudah lebih 44 entry yang saya post kan di dalam blog ini. Sepatutnya, awal-awal lagi saya buat ulasan ini yang merupakan sebahagian daripada tugasan saya sebagai ahli baru ABDR. Tetapi disebabkan kesibukan dan menulis pun sekadar mencuri-curi masa yang ada, maka terlupalah saya nak membuat ulasan ini ^_^ Minta maaf ye sifu Anys Idayu.

Saya menyertai Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR) pada bulan September 2014 dan entry pertama saya adalah pada 23 September 2014. Niat asal menyertai ABDR adalah untuk belajar berniaga secara online sebagai sebahagian daripada persediaan untuk saya berhenti kerja (suatu hari nanti). Untuk melihat keupayaan, komitmen dan disiplin diri sendiri dalam melakukan sesuatu tugasan. Walaupun hajat berhenti kerja itu tak tahu bila akan tercapai, tetapi persediaan untuk ke arah itu pun penting juga kan. 

Mungkin ramai ahli baru ABDR yang berjaya menyiapkan tugasan 44 entry ini dalam masa yang singkat. Tetapi bagi saya yang merupakan seorang suri bekerjaya, ditambah lagi dengan tanggungjawab menjaga 4 orang anak yang masih kecil berseorangan lantaran suami bekerja jauh di perantauan, maka ruang yang ada untuk menulis sekali-sekala itupun sudah cukup baik bagi saya.

Ajaran Puan Sifu, menulislah secara berkala dan santai. Cukuplah walau sebaris ayat sahaja sehari. Tetapi bagi saya agak susah juga untuk konsisten menulis setiap hari. Hampir-hampir kecundang di tengah jalan. Tetapi saya bangkit semula. Saya jadikan kisah yang saya alami setiap hari sebagai bahan penulisan. Nama pun Diari Suri Bekerjaya kan. Sesuailah tu ^_^

Monday, 2 March 2015

Terkini! Kelas Asas Blog & Fanpage Dan Beriklan Di Instagram

Teks: Haryati Dulbhari

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera




Terkini!

Buat julung kalinya, kami di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) telah membuka pendaftaran Kelas Asas Blog Dan Bisnes Menggunakan Medium Instagram. Ya, selain blog dan facebook sebagai medium pemasaran yang utama, kita perluaskan lagi medium pemasaran bisnes di Internet menggunakan Instagram. 

Pelajari langkah demi langkah secara live dan berdepan dengan guru kelas ABDR sendiri. Kelas ini akan dikendalikan oleh Cikgu Aishah Hussein dan Cikgu Zaila Mohamad.

Maklumat lanjut adalah seperti berikut:

Tarikh : 7 Mac 2015, Sabtu
Lokasi: Shah Alam
Kelas untuk grup kecil (max10 pax)

Terus Fokus Dan Bertindak

Teks: Haryati Dulbahri

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera


Salam pagi Isnin dan salam ceria untuk pengunjung blog WAHM Corner.

Hari-hari yang mendatang mesti diteruskan dengan penuh semangat dan rasa tanggungjawab. Setiap pagi kita bangun dengan penuh rasa syukur dan rasa seronok untuk melaksanakan perancangan yang telah dirancang. Moga kita semua terus kekal positif dan setiap detik waktu kita lalui dengan penuh rasa syukur dan dipermudahkan segalanya.

Alhamdulillah minggu ini telah masuk bulan Mac 2015. Pagi ini saya belek semula Buku Catatan Peribadi dan review semula perancangan tahun 2015. Saya lihat agak perlahan sedikit aktiviti saya sejak penghujung tahun 2014 kerana fokus lebih kepada urusan keluarga. Tapi ini tidak bermaksud urusan lain ditinggalkan begitu sahaja. Sebagai WAHM, kita mesti pandai seimbang masa antara urusan peribadi, urusan keluarga dan urusan bisnes. Perkara inilah kadang-kadang saya sendiri pun kalah dengan diri sendiri. Adakalanya kita akan rasa susah sangat untuk laluinya. Tapi apapun kita kembali kepada Yang Maha Esa. Sabar, redha dan terus bangkit untuk laluinya dengan penuh rasa syukur. InsyaAllah, Dia akan permudahkan urusan kita dan tunjukkan jalannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POPULAR ENTRI DI WAHM CORNER

KLIK JER!

KLIK JER!

KLIK JER!

NUFFNANG